Buğday çeşitleri: Durum buğdayı (Makarnalık), öğütülmüş buğday, karabuğday vb.

Un çeşitleri: irmik unu, hacimli ekmekler için un, kekler ve tatlılar için un vb.

Pirinç türleri:

Kısa ve orta taneli: (Japonica, Camolina, Rapan, Baldo, Lotto, Calrose, Jupiter, Osmanlı), Uzun taneli (beyaz ve haşlanmış): (IRRI 6, IRRI 9, IR36, IR64, Yas, Fortuna, El Paso, Basmati) Çeltik pirinci: Rapan, Osmanlı, Jüpiter, Calruz

Arpa Ve Çavdar Çeşitleri

Mısır ve mısır nişastası çeşitleri

Tahıllar, çimen benzeri bitkilerde yetişen küçük, sert ve kuru tohumlardır. Tahıllar birçok ülkenin temel gıda maddesidir ve büyük ölçüde dünyaya diğer gıda gruplarından daha fazla enerji sağlar. Hububat insanlık tarihinde önemli bir rol oynamıştır ve tahıl tarımındaki ilerlemeler o kadar önemli olmuştur ki insan uygarlığının gelişmesine yol açmıştır. Tahılların ana tüketicisi insanlardır. Ancak tahıllar aynı zamanda hayvan yemi olarak çiftlik ayvanlarını beslemek için de kullanılır. Tahıllar ayrıca çeşitli işlenmiş gıdalara dönüştürülebilir. Üretilen ve tüketilen en yaygın tahıllar mısır, pirinç ve buğdaydır. Buğday ve mısır tüm dünyada neredeyse eşit olarak tüketilmektedir.

Buğday: Un haline geldikten sonra ekmek, bisküvi ve tatlıların ana maddesini oluşturur.

Mısır: Mısır, çeşitli gıdalarda kullanılmasının yanı sıra atıştırmalık ve atıştırmalık üretiminde de kullanılmaktadır. Ayrıca hayvan yemi üretimi için önemli hammaddelerden biridir.

Pirinç: Pirinç, daha çok Asya kıtasında kullanılmaktadır. Özellikle Hindistan, Pakistan, Afganistan, İran ve Doğu Asya ülkelerinde halkın başlıca yemeğidir.

Tahıllar lif bakımından yüksektir. Sindirim sistemine yardımcı olurlar. Kolesterolü düşürürler. Kan basıncını düşürmeye ve ağırlığı kontrol etmeye yardımcı olurlar. Vücutta yağların dengeli dağılımını sağlarlar. Kan şekerini düzenlerler. Kalsiyum açısından zengindirler. Vücut için gerekli mineralleri sağlar.

Daha az miktarlarda tüketilen diğer tahıllar arasında arpa, yulaf, salkım mısır, darı, çavdar gibi tahıllar yer almaktadır.

(+90) 530 184 8930
(+90) 212 470 6202
(+90) 212 470 6363
 
Ayazağa Mah.
Azerbeycan Caddesi.
No:99/2 ,Seba Flats S2
Blok Daire Ofis 64.
Vadi Istanbul ,Maslak  
Istanbul – Turkey
 
info@favagro.com