Buğday yemi, sarı labirent, mısır, darı tanesi, sorgum, soya küspesi, kolza tohumu küspesi, ayçiçeği küspesi ve keki, buğday kepeği, pamuk tohumu, mısır gluteni yemeği, guar korma yemeği, DDGS.

Hayvancılıkta en önemli konulardan biri doğru beslenmeleridir. Doğru beslenme, hayvan ve hayvan ürünlerinin sağlığını ve maksimum üretimini sağlayan standart ve işlenmiş gıdalara dayanır. Endüstriyel hayvan yemi üretiminin başlangıç ​​noktası 19.yüzyıla kadar uzanmaktadır. Bu da insanların sağlıklı ve dengeli ürünleri ve diyetlerin işlemenin önemini ilk fark ettikleri çağdır. Hayvan besleme ve yetiştirmede kullanılan hayvan yemi malzemeleri, kuru yem ve bitkilerin önemli bir kısmını oluşturduğu bitki kaynaklarından elde edilmektedir.

Tohumlar ve kepek

Tohumlar, yüksek besin değerleri ve küçük hacimleri nedeniyle hayvan beslenmesinde önemli bir rol oynar ve hayvanlara genellikle Bulgar karışımı (konsantre) şeklinde verilir. Maddelerin seçiminde ve miktarında önemli olan faktörler; hayvanlarının türü ve cinsi, hayvan vücudunun ihtiyaç duyduğu besin miktarı ve hayvanlarının fizyolojik özellikleridir.

Hayvan yemlerinde kullanılabilecek en önemli tahıllar: buğday, arpa, mısır ve soyadır. Ayrıca bu tohumların kabuğu hayvan yemi ve yemlerinde kepek şeklinde kullanılabilir.

Küspeler

 Yağ üretim firmaların artıkları, yem maddelerinin kaynaklarından biridir. Bu bileşenler, hayvan yemlerinde diğer bileşenlerle birlikte kullanılır. Pamuk tohumu, soya küspesi ve ayçiçeği küspesi hayvan yemlerinde kullanılan en önemli küspelerdir.

Konsantreler (yoğun malzemeler)

Konsantre, besin değeri olarak %22 sindirilebilir protein içeren, irmik ve tahıl kepeği, çeşitli yemek türleri ve gıda takviyelerinden oluşan düşük hacimli ve yüksek enerjili bir maddedir.

Hayvanlara verilen yem konsantresi miktarında dikkate alınan hayvanın cinsi, besi ve farklı özellikteki evcil hayvanlarda değişen beslenme ve sağlık kısıtlamalarına uyularak besi hayvanlarının ihtiyaç duyduğu enerji ve protein miktarıdır.

Örneğin: kümes hayvanı konsantrelerinin hazırlanmasında et tozu, balık tozu gibi hayvansal kökenli maddeler kullanılır. Sığır yetiştiriciliği ile ilgili konsantrelerin hazırlanmasında ise bitki kökenli yemek ve malzemeler kullanılır.

(+90) 530 184 8930
(+90) 212 470 6202
(+90) 212 470 6363
 
Ayazağa Mah.
Azerbeycan Caddesi.
No:99/2 ,Seba Flats S2
Blok Daire Ofis 64.
Vadi Istanbul ,Maslak  
Istanbul – Turkey
 
info@favagro.com